top of page

Omgeving

Dorpen en plaatsen in de buurt

 

San Agustín

Rustig kustplaatsje met prachtige uitzichten op de stranden van Playa del Ingles en de duinen van Maspalomas en ondergaande zon. Restaurant Balcon San Agustin aan het einde van de boulevard is aan te bevelen, vanwege het spectaculaire uitzicht op de zonsondergang.

 

Playa del Inglés

Toeristische badplaats op loopafstand van San Agustin. Prachtige stranden, en alle mogelijke soorten van toeristisch vertier.

 

Maspalomas

Bezoek de zandduinen en de oase van Maspalomas via een wandeling langs de kust. Maspalomas heeft een bekende vuurtoren, waarna de boulevard doorloopt in het moderne Meloneras. Schitterend koffie drinken met mooi uitzicht op zee. Het strand van Meloneras heeft 's-avonds lang zon en je kunt er goed en goedkoop eten. 

 

Puerto Mogán

Ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Mooi strand, pittoreske haven, smalle straatjes met prachtige bloemen. Een 'must' om daar op een avond gezellig te gaan eten (via de snelweg is het 20 minuten terug naar San Agustin, overdag is de slingerende kustweg de uitzichten zeker waard).

 

Fataga

Pitoresque kunstenaarsdorpje tussen de bergtoppen, met rondom een groene oase van palmen.

 

Bartolomé de Tirajana (Tunte)

Voor de fietsers de 1e stop bovenaan, maar het pleintje met bakker en restaurantje met gezellige spaanse muziek, is voor iedereen een ontspannen stopplek.

 

Santa Lucía

Ligt in één van de mooiste dalen van Gran Canaria. Het dorpje heeft mooie kerk met bloemenplein, en een panoramisch restaurant El Mirador.

Rondom het dorpje zijn diverse wandelwegen, o.a. de Camino de Santiago.

 

Gáldar

Dorp in het noorden waar opgravingen te bezichtigen zijn van de eerste bewoners van het eiland in Museo Cueva Pintada.

 

Puerto de las Nieves

Mooi kiezelstrand in een haven met witte huisjes. Je waant je even in Griekenland.

 

Tejeda en Cruz de Tejeda

Tejeda is een pittoreske 'wit' dorpje, met prachtige vergezichten, o.a. op El Teide van Tenerife. Cruz de Tejeda ligt iets hoger, wandelplaats, en herbergt een prachtig Parador hotel voor wie een nachtje op 2000 meter hoogte wil doorbrengen (let op: het kan er in de winter 5 graden zijn, terwijl het op het strand 25 graden is, maar vaak is het er ook stralend blauw, zonneschijn en aangenaam warm).

 

Activiteiten

 

Wandelen

Er zijn vele wandelroutes o.a. in de bergen, voor de geoefende of minder geoefende wandelaar. Deze worden duidelijk gemarkeerd in de bergen. Zoals vanaf Roque Nublo en Pico Nievo (hoogste punt). Verder zijn er op het eiland diverse 'Camino's de Santiago', o.a. rondom Gáldar, Santa Lucía en Tunte. 

 

Fietsen

Het eiland is vooral een uitdaging voor de geoefende wielrenner of moutainbiker. Professioneel fietsverhuur in Playa del Inglés bij Freemotion. www.free-motion.net. Automobilisten zijn gewend aan fietsers op de reguliere autowegen. 

 

Autoroutes

Van San Matea naar het hoogste punt Pico Nuevo, terug via Cruz de Tejeda, Tejeda, Ayacata, Bartolomé de Tirajana en dan via mooi dal in Santa Lucía terug of via Fataga.

 

Dal van Guayadeque, zuidoost op het eiland. Kronkelweg langs rotswoningen van de Gauchos waarin nu leuke Canarische restaurants zich gevestigd hebben. De weg loopt daar dood, maar er kan nog wel gewandeld worden.

 

Attractieparken

Palmitos Park: tropische dierentuin, alleen de ligging en tuinen maken het al een bezoek waard, de roofvogel- en dolfijnenshow zijn adembenemend.

Aqualand: waterfun park, voor een 'kids-day'.

 

Tuinen

MonteCristo, romantische botanische tuin, lunch mogelijk. Alleen op woensdag en zaterdag open. Echt een aanrader, voor natuurliefhebbers en romantische stelletjes! Ligt aan de GC504. Het best bewaarde geheim van het eiland. Let op, in de zomermaanden augustus-september mogelijk enkele weken gesloten. 

 

Varen

Vanaf Puerto Rico vaart bijv. Spirit of the Sea die voor 80% zeker dolfijnen of walvissen met je opspoort. Een dagdeel varen is zeker de moeite waard, het uitzicht op het eiland is mooi, en het zicht op dolfijnen en walvissen spiritueel. Je kunt er zelf naartoe rijden, of door de bus worden opgehaald bij het hotel IFA Atlantic, tegenover het appartement.

bottom of page